Sedan Maximilian föddes, eller egentligen under hela förra året, har jag arbetat väldigt mycket. Att ta helt ledigt under påsken några dagar var verkligen välbehövligt. Vi har vilat, tagit promenader, ätit påskbuffé, träffat vänner och familj.

Att skapa balans i sin vardag är inte lätt alla gånger. Men det är något jag verkligen strävar efter. I vår ska jag därför bli bättre på att koppla bort jobbet helt och hållet ibland och inte ständigt vara tillgänglig och uppkopplad.

Jag behöver det nu när jag kombinerar min mammaledighet med jobb och har ett hektiskt schema. För att orka skriva mina manus, frilansa och känna att jag finns där för min familj kräver att jag kopplar bort jobbet då och då. För återhämtning och för att vara en närvarande mamma och fru.

Min familj är det absolut viktigaste för mig. Jag vill att mina barn ska känna, nu och är de blir äldre, att jag är och har varit en närvarande och tillgänglig mamma. Nu när manuset är inlämnat kan jag dessutom slappna av mer och verkligen ägna mig helhjärtat åt familjen.

8 tänkvärda tips för en bra vardag

  1. Koppla bort sociala medier och jobb när jag är med familjen. Tiden med familjen ska ägnas åt dem och inte jobb.
  2. Planera in tid för jobb, för familj och för dig själv. Se till att alla får tid.
  3. Mobilfritt mellan hämtning på skola/dagis och läggning. Den tiden är familjens.
  4. Gör aktiviteter tillsammans, ta en promenad, pyssla, baka, se på film med mera.
  5. Se till att vara lyhörd. Prata med barnen varje dag, hur har dagen varit, hur mår de och om annat som de vill prata om.
  6. Ha en planering för jobb, vad ska utföras och när, skapa deadlines korta och långa. Planera är A och O
  7. Se till att ha tid för dig själv. Läs en bok, ta ett bad, baka, promenera, träna eller något annat som gör dig glad och ger energi.
  8. Inse att du inte är en supermänniska. Man kan inte göra allt och ingen är perfekt. Man kan bara göra sitt bästa och det är gott nog.