Ordning och reda igen. De senaste dagarna (veckan) har jag inte haft ork och energi. Jag har varit trött och ur form och det har inte blivit mycket gjort av någonting.

gå ner i vikt citrusfrukter
Det går upp och ner med hälsoinsatserna… Foto: Unsplash.com

I helgen pratade jag och P och jag om att jag kände mig låg och inte riktigt visste varför. Efter ett tag insåg jag att det förmodligen handlar om en kombination av sömnlöshet, dålig kosthållning och brist på motion.

Det resulterade i att jag och familjen tog en härlig promenad på Gärdet – vad jag älskar den här stadsdelen – och sedan började jag förbereda en del av veckans mat så att jag inte skulle stå vrålhungrig med en bebis på armen och knappt få i mig en macka nu i veckan.

Svårt med motivationen

Trots att jag hade tänkt gå minst 10 000 steg varje dag och tänka mer på maten har det gått sådär. Därför var det viktigt för mig att vakna upp i söndags och försöka rycka upp mig. Men det är supersvårt att motivera sig själv till att gå ut en trist februaridag få det är kallt, noll sol och man har sovit extremt dåligt på natten. Igår och i dag har jag faktiskt tagit mig ut ändå. Just för att jag vet hur viktigt det är att: 1. komma hemifrån 2. få frisk luft 3. röra på sig.

Dessutom har maten gått hyfsat bra både igår och i dag – även om jag kan dra ner på den där mörka chokladen och digistivekexen…

Fortsätter kämpa vidare

Men skam den som ger sig. Även om man faller i bland är det bara att resa på sig, damma bort skräpet från knäna och fortsätta kämpa. Jag inser också att planering är A och O för mig. Det har jag skrivit om tidigare men när jag får en sådan här svacka med sömnbrist, dålig kosthållning och så när som noll motion så inser jag verkligen hur viktigt det är att jag planerar min vardag. Speciellt när man har en liten bebis att ta hand om 24/7.

Summan av allt det här är att jag lyckats ta mig ut de senaste dagarna, ätit mycket bättre mat, planerat mer och även tagit en tupplur när Max har vilat. Igår fick jag till ett riktigt bra redigeringspass. Och jag har satt upp mål dag för dag som jag tror jag kan lyckas med. Jag har även sett till att vissa dagar inte innehåller redigering alls. Just för att jag behöver vila från jobb minst två dagar i veckan.

Planering är A och O

Nu har jag även bokat upp några frilansuppdrag och det ska in i planeringen. Något annat jag ser fram emot den här veckan är återbesöket hos barnmorskan. Jag hoppas att det går bra och att jag får OK till att börja med lättare träning. Håll tummarna!

Nu ska jag och lilleman sova. Jag kan fortfarande inte se mig mätt på den här underbara bedårande lilla killen. Han är otroligt snäll och så gosig. Min fina lilla kille.