harlequin_forfattartavlingDet var vid Books & Dreams författarevent som jag fick nys om Harlequins författartävling. Under bokmässan fick jag mer information. Till slut bestämde jag mig för att skicka in första kapitlet av Drömstigen, manuset som jag kämpat med i över ett och ett halvt år.

Beskedet om att jag gått vidare i tävlingen kom när jag och en av mina närmsta vänner var i New York. Nu hade jag en månad på mig att skicka in det fullständiga manuset. En lätt känsla av panik infann sig. Trots att manuset var skrivet hade jag massor att redigera. Nya kapitel skulle skrivas, storyn förbättras, karaktärer fördjupas. Det blev en månad av hårt slit. Den sista helgen satt jag och skrev nästan dygnet runt. Till sist kunde jag skicka in mitt manus.

Av 25 inskickade manus valdes fem finalister ut, jag var en av dem. Några veckor senare, en fredag, ringde Harlequins förlagschef Anna Svedbom och berättade att jag hade vunnit hela tävlingen. Tänk att jag hade vunnit. Tänk att jag skulle få ge ut min första bok.

Nu vill jag tacka alla som röstade på mitt bidrag och även tacka juryn som tyckte att Drömstigen skulle vinna. Jag ser verkligen fram emot 2015 då jag kommer redigera om boken ytterligare innan den är klar för publicering. På den här webbsidan kommer ni att kunna följa min resa.

// Jenny

Läs Harlequins pressmeddelande