Har precis avslutat några timmars frilansjobb. Nu sitter jag med en kopp te och en chokladbit och funderar på några andra jobbprojekt.

annalkande_jul

Jag har lite svårt att bestämma mig för vad mitt nästa bokprojekt ska bli. Som jag skrev tidigare har jag några idéer men vilken ska jag ta först? Skulle vara skönt att få klart ett synopsis som jag kan ta fram när det är dags att börja skriva på nästa manus.

Till en annan sak. Om en vecka är det jul!!! Tiden har verkligen rusat iväg. I år kommer vi fira själva julafton hos mina föräldrar. På annandagen tänkte jag att hela familjen kan gå på bio tillsammans.

Jag har insett att jag inte orkar stressa upp mig över julen. Kanske är det graviditeten som gör att jag gärna boar in mig och tar det lugnt. Ärligt talat längtar jag mest efter att fixa iordning inför bebisens ankomst. Göra fint hemma, ordna med allt det praktiska som vi inte hunnit med än med mera.

Inför jul har vi pyntat granen och i fönstren lyser vackra stjärnor. Dessutom har jag valt att dekorera några få utvalda ställen med julpynt och tomtar i stället för att gå all in. På köksbordet står röda tulpaner, ett julljus och en adventsljusstake.

I frysen ligger nybakade saffransbullar medan pepparkakorna är köpta (barnen har bakat pepparkakor hos mormor och det får räcka). De flesta julklappar är inköpta (Isabelles och Patriks är kvar) och jag tänkte passa på att slå in lite julklappar då och då fram till jul, så att det inte blir panik den 23:e.

Det jag kan reagera på är alla tidningar som skriver om julhetsen, pressen och stressen. Jag tror mycket handlar om de krav man ställer på sig själv. I år har jag valt att sänka kraven på mig själv och det känns jättebra. Jag tror vi kommer få en helt fantastisk jul även om jag inte hunnit baka ett pepparkakshus, besökt en endaste julmarknad eller skippade julmattan och en del av julpyntet i år.

Det jag ser fram emot är en helg med nära och kära. God mat, tid att bara umgås och hänga med varandra. Det enda ”måstet” är kalkonen. Är så sugen på en härlig kalkon, pressad potatis, underbar sås och brysselkål.

Just nu har jag hamnat i någon sorts matmani. Igår kväll lagade jag till en feijoada med kyckling, tomatsalsa och ris – såååå gott (som jag åt klockan 22 på kvällen). Nu drömmer jag om en enorm köttbullemacka på rågbröd och som sagt, en härlig kalkonmiddag. Det måste vara graviditeten, eller vad tror ni?

feijoada
Grymt god Feijoada. Recept från Leilas supermat på koket.se. Men ändrade lite efter eget tycke och smak – och vad jag hade hemma 🙂