Oavsett vad man har för drömmar eller vart man vill nå finns det inga genvägar. Det är hårt arbete och fokus som gäller för att man ska lyckas nå sina mål.

Jag läste en intervju med Peder Fredricson i DN och han hade tre råd som han alltid ger sina elever för att de ska nå sina mål. Dessa är:

  1. Sätt ett mål
  2. Fundera på vad som krävs för att du ska ta dig dit
  3. Gör det som krävs

Jag blir alltid peppad av att läsa om hur folk har kämpat för att nå dit de vill. Vilka upp- och nedgångar de har haft. Vad som har krävts för att de ska lyckas. Om de gjort några uppoffringar och hur resan har varit. Det är inspirerande och får mig att fundera på vart jag vill och hur jag ska nå dit.

Själv har jag några till punkter som är viktiga för mig:

  1. Sätt upp delmål på vägen – för varje delmål du når känner du dig lite starkare
  2. Det är okej att misslyckas. Var beredd på att vägen mot dina mål inte behöver vara spikrak. Ibland kan det kännas som att man tar två steg fram och ett tillbaka. Det handlar bara om att orka fortsätta och inse att för varje motgång får du nya lärdomar.
  3. Våga fråga om hjälp och råd. Våga ta för dig. Våga stå upp för det du tror på.

Nu ska jag sätta mig och göra upp en plan för våren ?