Om Jenny

Jag har alltid slukat böcker och älskat att skriva men att jag skulle bli journalist eller författare var inget jag drömde om som liten. I stället var det drömmen om att arbeta som veterinär som fick mig att söka in till Naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Helt fel val!

De ämnen jag verkligen gillade var svenska, psykologi, gympa och allt annat som inte hade med matte, teknik eller fysik att göra. Så vad gjorde jag? Gick klart skolan, fick hyfsade betyg, velade några år och kom sedan på att det var skrivandet jag skulle satsa på. Det var ju det jag var bäst på. Det var det jag älskade. Att läsa, skriva och hitta på berättelser.

I dag, x antal år senare har jag en fil.kand examen i Journalistik med multimedia. Jag har frilansat för bland annat Vi i villa och hoppat in som vikarierande webbredaktör för mama, Sköna Hem, Lantliv, Amelia, Topphälsa och Allt om Mat. Jag har även arbetat som reporter på Dagens Industri (DI-Weekend). I maj 2016 debuterade jag med boken Drömstigen. En bok som jag vann Harper Collins Nordic författartävling med 2014.

Idag frilansar jag som journalist, arbetar som webbredaktör på Tara samt skriver på min nästa bok. Sommaren 2017 skrev jag på ett tvåboksavtal med Norstedts och nästa bok planeras komma ut under 2018. Jag lever min dröm och jag hoppas få fortsätta göra det i många år framöver.

På min webbsida delar jag med mig av mina tankar och funderingar kring skrivande, berättar om min väg till utgivning, författarskap men också om livet i stort och min vardag.

Augusti 2017  – Jenny Fagerlund

Kort fakta om Jenny

Familj: Man och fyra barn
Gör: Författare & journalist
Genre: Relationsromaner
Bor: Stockholm
Intressen förutom att skriva: Ridning, tennis, resor

Kontakta mig gärna på: jenny.r.fagerlund@gmail.com om du har frågor, vill veta mer om mitt författarskap, är intresserad av ett samarbete, föreläsningar eller annat.