Hösten är en av mina favoritårstider och jag älskar kylan, luften och alla vackra färger. Att få dra på sig en mysig varm tröja, stoppa ner fötterna i ett par tofflor och krypa upp med en kopp te i soffan. Eller att ta en promenad i ett soligt höstlandskap, det är lycka.

Just nu är jag tyvärr förkyld, och har varit det en hel vecka (!). Har varit tvungen att avboka flera föreläsningar och event, kursen jag håller mm. Inte kul alls. Längtar tills jag kan ta en lång promenad i skogen med Sigge igen. Och nästa vecka är det höstlov. Planen är att åka ner till Båstad så jag håller verkligen tummarna för att jag blir frisk tills dess. Bland annat ska jag gå på spa med en vän, träffa fina Lilly Emme och hennes barn, besöka Norrvikens trädgårdar, promenera vid stranden och en massa annat. Så håll tummarna för att jag hinner bli frisk.

Här är 10 saker jag älskar med hösten:

1. Naturen, alla färger, den kyliga och friska luften.

Photo by Baard Hansen on Unsplash

2. Att tända en brasa och njuta av värmen och det sprakande hemtrevliga ljudet.

3. Att ta en promenad i ett soligt höstlandskap. Tycker extra mycket om att promenera i skogen. Även Djurgårdskanalen är helt underbart om hösten.

4. Åka upp till fjällen och fjällvandra. Sitta i lä och dricka varm choklad och smörgåsar med ost och skinka. Allt smakar som lyxmat när man är utomhus.

5. Vara inne och läsa böcker en riktigt ruskig höstdag då regnet slår mot fönsterblecken och vinden viker trädgrenarna åt sidan.

Foto: Kajsa Göransson

6. All god höstmat och lyxiga fikastunder, mogna äpplen eller päron som blir äppel-, eller päronkaka, plommon som blir chutney, svamp som resulterar i en kantarelltoast. Grytor, soppor och vilt.

7. Åka på utflykt med familjen och vänner. Plocka svamp (om jag har med mig någon som ser vad som är vad), grilla korv och upptäcka nya saker (är iofs härligt under vår/sommar/höst)

8. Innan corona – besöka höstmarknader. Älskar att strosa runt bland alla stånd och botanisera bland utbudet.

9. Tiden då det är helt okej att boa in sig och göra det mysigt och ombonat hemma. Tända några värmeljus och bara vara.

Foto: Kajsa Göransson

10. Besöka Ulriksdals trädgård, min favorit här i Stockholm.