Jag har många gånger fått frågan var jag sitter och arbetar när jag skriver mina böcker. Och det tråkiga svaret är att jag sitter hemma, i min arbetshörna, där jag har en stor skärm, höj och sänkbart skrivbord och en bra kontorsstol. Att sitta på café fungerar inte alls för mig (tidigare kunde jag dock sätta mig på olika cafén för att skriva). Att vänta på en inspirerande plats gör inte att jag får några böcker skrivna. Snarare behöver jag sitta på en plats som är ergonomiskt anpassad för långa pass framför datorn. En stor skärm är nästan ett måste (visst kan jag sätta mig i soffan eller vid köksbordet ibland men det brukar straffa sig med stel nacka och ömma axlar).

Efter att vi flyttade har jag fått en egen arbetshörna med utsikt över Gärdet och en balkong precis bredvid. Här är planen att göra i ordning så att det blir en feelgoodig oas. Bland annat ska jag sätta upp gardiner, få undan alla sladdar och sätta upp något på väggen. Åh, vad jag ser fram emot att göra fint här hemma 🙂

I podden pratar jag och Caroline om våra arbetsplatser och berättar hur vi kan få in lite mer feelgood i arbetsdagen. Lyssna gärna: https://poddtoppen.se/podcast/1521729356/feelgood-med-jenny-och-caroline

Lite tips för en härligare arbetsplats (fler kommer när jag är klar med inredningen):

  1. Omge dig med saker du tycker om och som gör dig glad, ex minnen, doftljus eller en härlig tekopp.
  2. Ta in textiler om det går, gardin, kuddar, en snygg matta mm.
  3. Placera växter i rummet, gärna i en extra fin kruka.