Hej på er. Hoppas ni mår bra allihop. Själv sitter jag i min arbetshörna och skriver och dricker te. Är nästan klar med manuset och har bara några få scener kvar innan det är dags att läsa igenom alltihop. Känns så skönt och även väldigt bra just nu. Även om jag vet att det kommer bli mycket att redigera känner jag att jag har fått till en bra story. Dessutom är det himla mysigt att drömma sig bort till ett sommarvarmt Båstad.

Idag ska jag även förbereda mig inför morgondagens lektion i att skriva feelgood. Dramaturgi står på schemat, något som jag tycker är superviktigt att ha med sig. Att ha en början, mitt och slut. Fundera igenom vändpunkter, konflikter och hinder. Jag försöker alltid planera de stora vändpunkterna innan jag börjar skriva ett manus. Det underlättar skrivandet enormt och även om det inte alltid blir som man har tänkt sig (karaktärerna kan ju få för sig att vilja något helt annat), vet jag ändå vart jag är på väg och vad slutmålet är.

Nu är det däremot dags att skriva minst två scener av nya manuset innan jag och Maximilian ska äta något gott till lunch. Ikväll tänkte jag lägga ut lite boktips här i bloggen (för er som är nyfikna redan nu finns tipsen på Instagram redan).