Jag får många gånger frågor om hur en vanlig arbetsdag ser ut för mig. Sanningen är att mina dagar ser väldigt olika ut, beroende på var jag befinner mig i skrivprocessen. De senaste veckorna har varit otroligt intensiva med boksläpp, föreläsningar, poddinspelning, nytt manus med skrivande, research och mycket mer. Allt är superkul men för att inte bara rusa iväg har jag försökt vara noga med att ta det lugnt också. En sak som verkligen betyder mycket för mig är mina och Sigges långpromenader. Vi kommer ut i naturen och får en härlig avkopplande stund tillsammans innan dagen drar igång.

Just nu ser en typisk arbetsdag ut ungefär så här:

07.55 Går med de stora barnen till skolan innan jag och Sigge fortsätter på en längre promenad på Djurgården och Gärdet.

09.00 Hemma igen, gör i ordning en kopp te innan jag sätter mig och jobbar. Kollar mejl, gör administrativa uppgifter, svarar på förfrågningar och planerar dagen.

10.00 Paus, hämtar en ny kopp te.

10.10 Jobb med manus, projekt, podd, boksläpp, sociala medier, förberedelser inför föreläsningar, research, möten med mera.

12.00 Lunch, ut med hunden, kanske passar på att ringa några samtal.

12.45 Jobb med manus, projekt, podd, boksläpp, sociala medier, förberedelser inför föreläsningar, research, möten med mera.

15.30 Kort paus. De stora barnen kommer hem, vi pratar en stund och en av dem går ut med hunden.

15.45 Jobb med manus, projekt, podd, boksläpp, sociala medier, förberedelser inför föreläsningar, research, möten med mera.

17.00 Hämtar småkillarna på förskola och skola.

Ovan är en typisk arbetsdag om jag inte har möten mm inplanerade eller om barnen är sjuka och hemma. I morse såg det lite annorlunda ut då jag körde Sigge till veterinären och även ska hämta honom vid halv fyra. I morgon har jag en researchintervju inbokad på lunchen, så det blir jobblunch. Många föreläsningar är på kvällar och helger men i gengäld kan jag ta det lite lugnare en förmiddag mitt i veckan om jag vill och hinner.

Foto: Kajsa Göransson