Jag har alltid slukat böcker och älskat att skriva men att jag skulle bli journalist eller författare var inget jag drömde om som liten. I stället var det drömmen om att arbeta som veterinär som fick mig att söka in till Naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Helt fel val!

De ämnen jag verkligen gillade var svenska, psykologi, gympa och allt annat som inte hade med matte, teknik eller fysik att göra. Så vad gjorde jag? Gick klart skolan, fick hyfsade betyg, velade några år och kom sedan på att det var skrivandet jag skulle satsa på. Det var ju det jag var bäst på. Det var det jag älskade. Att läsa, skriva och hitta på berättelser.

I dag, x antal år senare har jag en fil.kand i Journalistik med multimedia. Jag har frilansat för bland annat Vi i villa och hoppat in som vikarierande webbredaktör för mama, Sköna Hem, Lantliv, Amelia, Topphälsa och Allt om Mat. Jag har även arbetat som reporter på Dagens Industri (DI-Weekend). I maj 2016 debuterade jag med boken Drömstigen. En bok som jag vann Harper Collins Nordic författartävling med 2014.

Just nu delar jag min tid mellan att skriva böcker, arbeta som frilansande webbredaktör på Tara samt jobba som redaktör på en branschtidning. Sommaren 2017 skrev jag på ett tvåboksavtal med Norstedts har sedan dess gett ut fyra böcker, femte boken släpps hösten 2021.

Jag lever verkligen min dröm och jag hoppas få fortsätta göra det i många år framöver.

På min webbsida delar jag med mig av mina tankar och funderingar kring skrivande, berättar om min väg till utgivning, författarskap men också om livet i stort och min vardag.

September 2019  – Jenny Fagerlund

Kort fakta om Jenny

Familj: Man, fyra barn och hund
Gör: Författare & journalist
Genre: Relationsromaner – feelgood 
Bor: Stockholm
Intressen förutom att skriva: Ridning, tennis, resor
Böcker:
Drömstigen (2016)
Med hälsning från Båstad (2018)
24 goda gärningar (2018)
Ett litet steg på vägen (2019)
Mitt hemliga liv (2020)
Början på något nytt (augusti 2021)