top of page

Att landa, hinna läsa böcker och känna hur nästa bok pockar på uppmärksamhet


Det är sent, musiken är på, tekoppen fylld och jag har precis lagt upp en artikel på Tara.se. Blev så inspirerad av en krönika av Maggan Hägglund att jag var tvungen att skriva en scen i nya manuset. Jag vet, jag skulle vänta tills på måndag innan jag biter tag i synopsis och manus på riktigt, men när inspirationen kommer kan man inte säga nej :).

Hittills har den här veckan handlat mycket om att landa. Den har handlat om att varva ner. Ta en eftermiddagslur när sömnen pockar på, läsa en bok, ta ett bad, en promenad, hänga med barnen och låta Max promenera hela vägen hem från förskolan själv (det är en liten bit och vi stannade många gånger och förundrades över en ekorre, några blommor, massor av bilar och en hel del annat).

Jag har även varit på två releasefester. Underbara fester där jag fått vara med och fira Christina Granbom och Christoffer Holst som båda släppt nya böcker i dagarna. Christinas bok läste jag ut igår, Min vän Forsete, en väldigt otäck och bra bok. Christoffer Holsts bok, Söta röda sommardrömmar, läste jag för ett tag sedan, även den väldigt bra.

Nu när jag halkade in på böcker måste jag ge er ett lästips. Läste nyligen Den röda adressboken av Sofia Lundberg. En helt fantastisk bok som fick mig att gråta mängder. Så fin och helt underbar. Om ni inte hunnit läsa den är det ett hett tips.

Och när vi är inne på finstämda och fantastiska böcker måste jag tipsa om min vän och författarkollega Caroline Säfstrands bok, Alltid din dotter. Även den fick tårarna att falla och jag älskade den. Caroline skriver otroligt bra och man sugs in i berättelsen och vill inte släppa taget om den. Den röda adressboken och Alltid din dotter är helt klart några av de bästa böckerna jag har läst i år.

Mitt eget manus till nästa bok, 24 goda gärningar, skickades till tryck i måndags. Den 18 oktober finns den i butik och jag längtar verkligen efter att få den färdiga boken i min hand.

Tänk att det blev två böcker i år. Det hade jag aldrig kunnat drömma om för två år sedan när jag skrev första utkastet till Med hälsning från Båstad. Och jag är så enormt sugen på att skriva om min nästa huvudkaraktär och berätta hennes historia.

Commentaires


Utvalda inlägg

bottom of page