top of page

Krabbfiske vid Kattvik – bäst på Bjäre

Kattvik har tydligen det bästa krabbfisket här på Bjäre. I vanliga fall fiskar vi alltid krabbor i Torekov men nu bestämde vi oss för att ge Kattvik en chans. Oj, vad många som hade tänkt samma sak som oss. Hela kajen var full av förväntansfulla familjer som fiskade krabbor.


Trots att vi glömt håven i stugan och bara hade med våra krabbspön och en hink, lyckades vi fånga en krabba. Efter att ha tappat flera andra (som släppte taget om räkorna (vårt bete) när de nådde vattenytan) kom en snäll kvinna fram och frågade om vi ville låna en av deras håvar. Perfekt!

Fem krabbor lyckades vi fiska upp till barnens stora glädje. Självklart blev de utsläppta sen, men inte utan tävling 😉 Alla krabbor satte av mot vattnet och vi hejade på vår egen utvalda krabba.

Villes vann en klar seger medan Alex krabba sprang och gömde sig under lite bråte. Till slut var alla i vattnet och vi gick för att köpa glass. En bra avslutning på eftermiddagen.

Nu väntar lite genomgång av manuset. Ska försöka jobba igenom en scen och i morgon är planen att skriva en till. Det går långsamt framåt ☀️



Comments


Utvalda inlägg

bottom of page