top of page

Så var mitt 2016 och det här hoppas jag på inför 2017

Om några dagar är det dags att sätta punkt för 2016 och hälsa 2017 välkommet. Vilket fantastiskt år jag har haft och som jag ser fram emot 2017.

Om 2016 har präglats av mycket jobb och att följa mina drömmar vill jag att 2017 ska handla ännu mer om att följa mina drömmar, göra verklighet av det jag har gått och funderat på under 2016 och att vara snäll mot mig själv. Det vill säga prioritera, säga nej och satsa på det jag vill.

Hälsa, välbefinnande, att ta hand om sig själv både själsligt och fysiskt står högt upp på listan. Njuta av livet, mina barn, mitt skrivande och min fantastiska man.

Dessutom får vi en ny familjemedlem som är hett efterlängtad. Det kommer bli ett annorlunda år för oss. Intensivt men förhoppningsvis med mycket glädje, skratt och gemenskap.

Även om året kommer fortsätta handla om journalistjobb och författarskap kommer 2017 inte vara lika intensivt som 2016 eftersom jag även ska vara föräldraledig.

Jag hoppas även att vi kan göra verklighet av en del av våra gemensamma mål och drömmar. Att jag landar mer i min författarroll och kan ägna mig mer åt skrivandet och mina böcker.

Min viktigaste lärdom från året är att säga nej. Att lyssna på mig själv och göra det som jag vill. År 2016 har varit ett fantastiskt år. Jag har utvecklats enormt i mitt skrivande och lärt mig massor. Jag har fått flera fina jobberbjudandet och arbetat på mina drömarbetsplatser.

Det här har präglat mitt 2016:

Drömstigen blev utgiven


Det jag gick och drömde om för några år sedan har blivit verklighet. Min allra första bok, Drömstigen, kom ut i maj och har förutom blivit publicerad i Sverige även kommit ut i Norge och Finland. Sommaren 2017 möter Drömstigen även den tyska publiken.

Jag fick en agent


Och inte vilken agent som helst utan världens bästa agent. Så glad och lycklig jag är över att ha Maria Enberg ville samarbeta med mig och mitt författarskap.

Journalistiken har gått framåt Jag har arbetat som frilansande webbredaktör på flera magasin som jag tidigare drömt om att arbeta på. Jag har fått flera roliga frilansuppdrag och det rullar verkligen på när det gäller journalistiken.

Webbredaktör för Tara Jag har blivit webbredaktör för Tara.  Ett roligt och spännande jobb där jag dessutom lärt känna flera fina personer.

Bredare nätverk Mitt nätverk har blivit bredare och jag har lärt mig otroligt mycket om digitala och sociala medier. Kunskap som jag tar med mig.

Vi ska få en fjärde familjemedlem


Han är ett litet mirakel. Vi som inte trodde att vi skulle bli fler i familjen kommer få en liten bebis om mindre än två veckor.

Det mesta är inköpt, jag har precis gjort en lista på allt som ska göras innan hans ankomst, som att packa väskan till BB, köpa några småsaker, bädda bebissängen, tvätta alla bebiskläder.

Det är en fantastisk känsla att få förbereda inför lillens ankomst. Som vi längtar efter honom!

Jag har utvecklats i min ridning och min dotter har fått samma intresse som jag


Under våren hann jag ta flera dressyrlektioner på fina Pimpernelle och även njutit av att vara tillbaka i stallet ordentligt.

Att Isabelle dessutom älskar hästarna och att rida är underbart. Helt plötsligt kan vi hänga i stallet tillsammans och jag kan hjälpa henne med allt möjligt som har med ridningen att göra.

Jag har lärt känna flera nya personer som jag verkligen tycker om Under året har jag träffat flera personer som kommit att betyda mycket för mig. Och jag är så glad och tacksam över att få ha dem i mitt liv.

Vi har gjort flera härliga familjeresor


Spanien, skidåkning med vänner och Båstad. Vi har rest och njutit av att hitta på roliga saker tillsammans.

Jag har lärt känna mig själv ännu mer Jag har lärt mig mer om var mina gränser går och vad jag behöver göra för att må bra och till exempel inte jobba för mycket (även om det är svårt, så svårt). Jag har också reflekterat en hel del över vänskap och vad som egentligen är viktigt (kanske får bli ett eget inlägg så småningom).

Jag har på många sätt nått flera av de drömmar jag har haft under många år vilket känns fantastiskt. 2016 har verkligen varit ett bra år. Lite för mycket jobb tidvis, speciellt under våren då jag var nära att gå in i väggen under en period. Men jag har lärt mig mycket av det också.

2017 hoppas jag på detta:

Att manus nummer 2 kommer ut eller blir klart för utgivning för våren 2018 Det ska bli så spännande att få feedback från agent och skrivcoach och få arbeta vidare med storyn som jag bara gillar mer och mer för varje dag som går.

Påbörja och skriva klart ett nytt manus


Synopsis är på G och just nu känns det väldigt bra 🙂

Fortsätta som webbredaktör för Tara Eftersom det inte är ett heltidjobb utan några timmar i månaden kommer jag fortsätta arbeta med Tara under 2017. Ett jobb jag verkligen tycker om.

Fortsätta frilansa Inte i samma utsträckning som under hösten men planen är att skriva någon/några artiklar varje månad för gamla och nya uppdragsgivare.

Lära mig säga nej och lyssna på mig själv


Så når du dina mål

Jag har varit dålig på att säga nej under 2016. Något jag måste bli mycket bättre på. Både när det gäller privat- och arbetslivet. Att våga säga nej när tiden tryter och prioritera.

Andas, andas och andas En annan sak jag verkligen vill satsa på är yoga och meditation. Ta en liten stund varje dag eller några gånger i veckan, andas och bara vara i nuet och lugnet. Det behöver inte vara mer än 20-30 minuter, men jag tror verkligen att det ger effekt.

Satsa mer på mig själv och mitt välbefinnande


Förutom journalistik och författarskap vill jag som sagt satsa på mig själv, välbefinnande och hälsa. Att må bra i vardagen, röra mer på mig, äta rätt, tid för meditation och reflektion. Jag behöver det. Behöver ta mig tiden att bara vara, njuta av min bebis, njuta av dagarna, njuta av familjen.

Börja rida igen


Eftersom jag var tvungen att sluta rida i vecka 30 är planen att ta upp ridningen igen någon gång under våren. Till hösten hoppas jag kunna träna dressyr men kanske även hoppning. Jag vill även satsa mer på Isabelles ridning genom att hon får börja på ridskola till hösten men även genom medryttartiderna vi har en gång i veckan.

Komma i form efter förlossningen och graviditeten


Promenader, coreträning, rätt kost … Planen är att börja med promenader tills kejsarsnittet är ok och sedan lugn styrketräning med fokus på coremuskelaturen.

Resa med familj och kanske ensam Jag har några drömresemål men de kanske får vänta ett tag. Det kommer definitivt bli en resa till Spanien och Båstad plus en till stad i Europa som jag inte kan berätta om just nu.

Satsa ännu mer på familjen


Umgås massor med mina barn, göra roliga saker tillsammans, resa, utflykter, aktiviteter, läsa böcker, se på filmer och en massa annat.

Köpa sommarhus Vad jag längtar efter ett sommarhus. Och som jag hoppas att vi kommer hitta ett sommarhus som vi har råd med och som vi kan tillbringa mycket tid i.

Massor av planer. Vi får se hur 2017 blir. Oavsett kommer jag gå in i det med positiva tankar och öppen famn ?

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page